Avcılar'da boş binada doğal gaz paniği: Sökülmeye çalışılan saat faciadan döndürdü
Avcılar'da boşaltılmış bir binada doğal gaz saatini sökmeye çalışan kişi paniğe neden oldu. İGDAŞ ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle olası bir facia önlendi.
1 / 4Avcılar'da, kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılmış bir binada yaşanan olay, mahalle sakinlerinde büyük bir paniğe neden oldu. Binaya giren bir şahsın doğal gaz saatini sökmeye teşebbüs etmesi sonucu sokağa yayılan yoğun gaz kokusu, olası bir faciayı gözler önüne serdi.
2 / 4Olay, Merkez Mahallesi Fatih Sokak'ta saat 14.00 sularında gerçekleşti. Silivri açıklarındaki depremde hasar gördüğü gerekçesiyle tahliye edilen ve yıkımı beklenen 7 katlı binaya giren bir atık toplayıcı, zemin kattaki doğal gaz saatini yerinden çıkarmaya çalıştı. Bu tehlikeli müdahale sırasında boruların zarar görmesiyle birlikte, çevredeki sokaklara yoğun bir gaz sızıntısı yayıldı.
3 / 4Çevredekilerin paniğe kapılarak ihbar etmesi üzerine olay yerine hızla İGDAŞ, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, olası riskleri bertaraf etmek amacıyla sokağı hem trafiğe hem de yaya geçişine tamamen kapattı. İGDAŞ ekiplerinin, binaya ulaşan ana doğal gaz hattını kesmesiyle birlikte tehlike durumu ortadan kaldırıldı. Yapılan güvenlik önlemleri ve çalışmaların tamamlanmasının ardından sokak yeniden trafiğe açıldı.
4 / 4Olayın tanıklarından esnaf Güngör Karaman, yaşananları şöyle aktardı: "Bir kadının vanayı sökmeye çalıştığını gördük. O sırada gaz kaçağı başladı. Koku yayıldıkça herkes büyük bir panik yaşadı, hemen ekiplere haber verdik."
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası