5 Fotoğraf

Aydın'da geleneksel keşkek hayrı, 20 bin kişiye ulaştı

Nazilli'de gerçekleştirilen geleneksel keşkek hayrı, bu yıl 20 bin kişiyle kutlandı. Mahalle muhtarı, geleneğin önemine vurgu yaptı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 5 Aydın'da geleneksel keşkek hayrı, 20 bin kişiye ulaştı 1
    Aydın'ın Nazilli ilçesinde, yıllardır süregelen keşkek hayrı geleneği, bu yıl Ramazan Bayramı'nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
  2. 2 / 5 Aydın'da geleneksel keşkek hayrı, 20 bin kişiye ulaştı 2
  3. 3 / 5 Aydın'da geleneksel keşkek hayrı, 20 bin kişiye ulaştı 3
    İmece usulü hazırlanan toplam 30 kazan keşkek, yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi. Nazilli'nin kırsal Arslanlı Mahallesi'nde her Ramazan Bayramı'nda düzenlenen bu hayır etkinliği, bu yıl da coşkuyla devam etti. Arslanlı Mahalle Muhtarlığı'nın koordinesinde, mahalle sakinleri tarafından hazırlanan keşkekler, arife gecesinden itibaren pişirilmeye başlandı.
  4. 4 / 5 Aydın'da geleneksel keşkek hayrı, 20 bin kişiye ulaştı 4
  5. 5 / 5 Aydın'da geleneksel keşkek hayrı, 20 bin kişiye ulaştı 5
    Arslanlı Mahalle Muhtarı İbrahim Topçuoğlu, “Keşkek hazırlığımız bayram arifesinden başlar. Hayvanlar bir gün önceden kesilir, kazanlar temizlenir ve buğday kaynatılmaya başlanır. Bayram namazından sonra keşkeklerimizi dağıtmaya başlıyoruz. Bu yıl yaklaşık 30 kazanla 20 bin kişiye keşkek dağıttık” şeklinde konuştu. Topçuoğlu, geleneğin sürdürülmesinin önemine vurgu yaparak, “Böyle bayramları yaşamayı çok özlemiştik. Örf ve adetlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, geleneğimizin devamını da nasip etsin” dedi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş