Bakan Bolat: AB ile ticaretimiz 233 milyar dolara ulaştı
Bakan Bolat, Türkiye'nin AB ile ticaret hacminin 2025'te 233 milyar dolara ulaşacağını ve AB'nin Türkiye için önemli bir ticaret ortağı olduğunu açıkladı.
1 / 4Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ticaret hacminin 2025 yılı itibarıyla 233 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.
2 / 4Bakan Bolat, Ankara'da düzenlenen Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yapılan istişare toplantısında, Türkiye'nin AB'nin beşinci büyük ticaret ortağı olduğunu belirtti. 1995'te 26,6 milyar dolarlık ticaret hacminin neredeyse dokuz kat arttığını vurguladı. Ayrıca, ihracatın yüzde 43'ünün ve ithalatın yüzde 32'sinin AB kaynaklı olduğunu ifade etti.
3 / 4Bakan Bolat, Türkiye'nin sadece büyüyen bir ekonomi olmadığını, aynı zamanda Avrupa için güvenilir bir üretim ve tedarik ortağı olduğunu vurguladı. Toplantıda, Türkiye ile AB arasındaki yatırım ilişkilerinin güçlü olduğunu ve Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırımların büyük kısmının AB ülkelerinden geldiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki istihdamın önemli bir kısmının AB yatırımlarıyla sağlandığını belirtti.
4 / 4Bolat, toplantıda ulaştırma sektöründeki kotaların kaldırılması ve vize zorunluluğunun kaldırılması gibi konuların da görüşüldüğünü söyledi. Türkiye'nin yeşil ekonomi ve dijital ekonomi konusundaki yeni mevzuatlara uyum sağlama çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Bolat, ihracatın artırılması için hükümetin yoğun çaba içinde olduğunu belirtti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası