3 Fotoğraf

Bakan Bolat: Kadın çalışanların ihracattaki katkısı artıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kadın kooperatiflerinin ihracattaki katkısının artacağını ve çeşitli desteklerin sağlanacağını duyurdu. 8 kooperatif hibe ile ödüllendirildi.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 3 Bakan Bolat: Kadın çalışanların ihracattaki katkısı artıyor 1
    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Kadın Kooperatiflerini Destekleme ve Koordinasyon Merkezi Projesi’ (KooPro) Pilot Dönemi kapanış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
  2. 2 / 3 Bakan Bolat: Kadın çalışanların ihracattaki katkısı artıyor 2
    Bakan Bolat, kadın çalışanların ihracata olan katkısının 2013 yılında yüzde 20,5 iken, 2025 itibarıyla yüzde 23,5'e yükseleceğini belirtti. Aynı zamanda, kadınların sadece üretime katılmalarının yeterli olmadığını, ürettikleri değerin sahibi olmalarının ve kooperatifçilik ekosisteminin etkin bir paydaşı olmalarının önemini vurguladı.
  3. 3 / 3 Bakan Bolat: Kadın çalışanların ihracattaki katkısı artıyor 3
    Bakan, KOOP-DES programının yeniden düzenlendiğini ve kadın kooperatiflerinin destek süresinin 5 yıldan 4 yıla indirildiğini açıkladı. Ayrıca, 4,5 milyar liralık kredi paketinin kadın kooperatiflerinin hizmetine sunulduğunu da sözlerine ekledi. Kadın kooperatiflerinin ürünlerinin büyük marketlerde yer alması için gerekli düzenlemelerin yapıldığını, e-ticaret firmalarıyla yapılan protokollerle de destek sağlandığını ifade etti. Pilot dönem kapanış programında, toplam 15 kadın kooperatifine danışmanlık ve destek verildi. 8 kooperatif, üretim standartlarını yükselttikleri için 1,2 milyon TL hibe desteği ile ödüllendirildi. Program, hibe çeklerinin takdim edilmesi ve Bakan Bolat’ın stantları ziyaretiyle sona erdi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş