Bakan Bolat: UR-GE desteği ile 783 milyon lira ödeme yapıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, UR-GE desteği ile son 10 yılda 783 milyon lira ödeme yapıldığını belirterek, sürdürülebilirlik ve karbon düzenlemeleri üzerine önemli bilgiler paylaştı.
1 / 3Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlıkta düzenlenen 'Responsible Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.
2 / 3Bakan Bolat, son 10 yıl içinde UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) desteği kapsamında 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildiğini belirtirken, bu ödemelerin detaylarını paylaştı. İhtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık için 126 milyon lira, yurt dışı pazarlama faaliyetleri için 450 milyon lira, alım heyetleri için 111 milyon lira gibi rakamlar dikkat çekti.
3 / 3Bolat, ayrıca Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde uygulanan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin bu alandaki ihracatının yüzde 47,8'inin Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını açıkladı. Hedeflerinin karbon düzenlemelerinin ihracata engel teşkil etmemesi olduğunu vurguladı. Bakan, ayrıca Responsible-Sorumluluk Programı ile sürdürülebilirlik konularında eğitim ve danışmanlık harcamalarının destekleneceğini belirtti. 19 UR-GE projesinin iyi uygulama örneği olarak belirlendiğini ifade eden Bolat, 56 ilde UR-GE projelerinin devam ettiğini söyledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası