1 / 9Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eskişehir'de çeşitli programlara katılmak üzere yaptığı ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu.
2 / 9Bakan Yumaklı, AK Parti hükümetleri döneminde son 23 yılda 4,7 trilyon lira değerinde 11 binin üzerinde su ve sulama tesisi, baraj ve diğer su yapılarının inşa edildiğini ifade etti. Çifteler ilçesinde Sakarya Nehri'nin doğduğu Sakaryabaşı tesislerini ziyaret eden Bakan Yumaklı, suyun önemine dikkat çekerek, bu yıl 300 yeni tesisin tamamlanacağını belirtti.
3 / 9Eskişehir'de son 23 yılda 34 milyar liralık su ve sulama yatırımı yapıldığını vurgulayan Bakan Yumaklı, 172 tesisin Eskişehir halkının hizmetine sunulduğunu aktardı. İklim değişikliğinin etkilerine dikkat çeken Yumaklı, Sakaryabaşı'nın su akışının eski haline döndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
4 / 9Bakan Yumaklı, 2026 yılında Eskişehir'den 5 milyon 26 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını da duyurdu. Bu projenin, Eskişehir'in yeşil vatana katkı sağlaması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ziyaretinin ardından Bakan Yumaklı, Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz ile bir araya geldi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası