9 Fotoğraf

Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak

Balıkesir'de görev uçuşu sırasında düşen F-16 uçağının enkazı kaldırılıyor. Kazada şehit olan pilotun naaşına ulaşılırken, otoyolun trafiğe açılması bekleniyor. Soruşturma sürüyor.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 1
    Balıkesir'de görev uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan F-16 uçağının enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'ın şehit olduğu elim olay sonrası gece boyunca devam eden çalışmalar, gün ağarınca da hız kesmeden sürüyor. Enkazın kaldırılmasının ardından, kazanın ardından geçici olarak trafiğe kapatılan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeniden ulaşıma açılması bekleniyor.
  2. 2 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 2
    Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan havalanan F-16 uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra saat 00.50 sularında henüz belirlenemeyen bir sebeple kaza kırıma uğradı. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Karesi mevkisinde yol kenarına düşen uçağın parçaları geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, uçağın pilotu Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'ın şehit olduğu tespit edildi. Kazanın ardından İstanbul-İzmir Otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
  3. 3 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 3
    Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın telsiz irtibatının kesildiği ve kaza kırıma uğradığı bilgisi paylaşıldı. Kazanın nedeninin, kaza kırım ekibinin yapacağı detaylı incelemeler sonucunda belirleneceği belirtildi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Adalet Bakanı Akın Gürlek de olayla ilgili açıklamalarda bulunarak şehit pilota Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dilediler. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de taziye mesajı yayımlayarak şehit askeri andı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.
  4. 4 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 4
  5. 5 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 5
  6. 6 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 6
  7. 7 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 7
  8. 8 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 8
  9. 9 / 9 Balıkesir'de F-16 enkazı kaldırılıyor, otoyol trafiğe açılacak 9

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş