9 Fotoğraf

Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon!

İzmir Gaziemir'de İmam Hatip Ortaokulu kız futbol takımı, beton zeminde çalışıp namağlup şampiyon olarak önyargıları yıktı ve birçok öğrenciye ilham verdi.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 1
    İzmir'in Gaziemir ilçesinde, beklenmedik bir başarı öyküsü yazıldı. Gaziemir İmam Hatip Ortaokulu'nun kız futbol takımı, Okullararası Yıldız Kızlar Gazi Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performansla adından söz ettirdi. Halı saha tecrübesi sınırlı, hatta birçoğu için ilk kez futbol deneyimi olan genç kızlar, çıktıkları 5 maçı da kazanarak namağlup ilçe şampiyonluğunu ilan etti. Bu zafer, sadece sportif bir başarı değil, aynı zamanda ön yargıları yıkan ve ilham veren bir hikaye olarak kayıtlara geçti.
  2. 2 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 2
    Gaziemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Özgür Şenyüz, okulun yabancı dil ağırlıklı eğitim veren proje okulu olduğunu belirterek, kız futbol takımını kurma fikrinin öğrencilerin potansiyelini fark etmeleriyle yeşerdiğini anlattı. Şenyüz, "Bir imam hatip ortaokulunda kız futbol takımı çok rastlanan bir durum değil. Kızlarımızın teneffüslerde oynarken bu işi başarabileceklerini gördük. Onlara özgüven kazandırmak, farklı bir alan açmak istedik ve cesaretlendirdik." dedi. Okulun beden eğitimi öğretmeni kadrosunun bulunmaması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla görevlendirilen beden eğitimi öğretmeni Hurşit Velioğlu ile yola devam edildi. Velioğlu, beton zeminde yapılan zorlu antrenmanlara ve öğrencilerin futbol kurallarını bile bilmeden gösterdikleri büyük gayrete dikkat çekti. Öğrencilerin okul çıkışlarında yaptıkları idmanlarla bu başarıyı hak ettiklerini vurguladı.
  3. 3 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 3
    Bu başarı, sadece okulun değil, tüm ilçenin gururu oldu. Okul Müdürü Şenyüz, elde edilen şampiyonluğun okulun tanınırlığını artırdığını ve kayıt kabul sınavlarına gelen birçok kız öğrencinin, futbol takımını gördükten sonra okulu tercih etmek istediğini belirtti. Takım oyuncularından 8. sınıf öğrencisi Cemre Polat (14), başlangıçta "futbolu erkekler oynar" gibi önyargılarla karşılaştığını ancak vazgeçmediğini ve başörtülü olmasına rağmen bu alanda var olabileceğini gösterdiğini dile getirdi. 7. sınıf öğrencisi Hilal İlci (13) ise milli takımda oynamanın en büyük hayali olduğunu söylerken, 6. sınıf öğrencisi Zeynep Yavuz (11) ise ailesinin başlangıçta endişelerine rağmen şampiyonlukla onları mutlu ettiğini ve bu başarının kendisini daha da heveslendirdiğini ifade etti. Elde edilen zafer, kızların spor yapabileceği algısını güçlendirerek, pek çok öğrenciye ilham kaynağı oldu.
  4. 4 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 4
  5. 5 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 5
  6. 6 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 6
  7. 7 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 7
  8. 8 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 8
  9. 9 / 9 Beton zeminden gelen zafer: İmam Hatip kızları namağlup şampiyon! 9

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş