Bilal Erdoğan'dan Türk müziği için entelektüel vizyon: 'Bilip, çok iyi icra edenler yetişsin
Bilal Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu ve Haliç Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolünde Türk müziğini bilen, iyi icra eden entelektüellerin yetişmesinin önemine dikkat çekti. Amaç, farklı alanlarda da olsa müziğe donanımlı bireyl
1 / 3Yeni Türkiye Eğitim Vakfı'na (YETEV) bağlı Palet Türk Müziği İlkokulu ile Haliç Üniversitesi arasında eğitimde iş birliği yapmak amacıyla bir protokol imzalandı. Palet Türk Müziği İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Türk müziğini bilen ve çok iyi icra eden entelektüellerin yetişmesinin önemini vurguladı.
2 / 3İmza törenine katılan protokol tarafları arasında YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu Kurucu Temsilcisi Yüce Gümüş, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enes Eryarsoy gibi isimler yer aldı. Protokol kapsamında, Haliç Üniversitesi ve Palet Türk Müziği İlkokulu arasında Türk musikisi alanında bilgi ve birikim paylaşımı yapılacak, ortak veri tabanları oluşturulacak ve kurumsal iş birliğiyle çeşitli projeler hayata geçirilecek.
3 / 3Bilal Erdoğan, konuşmasında bu iş birliğinin amacının, öğrencilerin hangi alana yönelirse yönelsinler, Türk müziğini bilen, icra eden ve bu alanda entelektüel bir birikime sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'den Alaeddin Yavaşca, Cinuçen Tanrıkorur, Sadettin Kaynak ve Tanburi Cemil gibi büyük müzik insanları seviyesinde eserler ortaya koyacak isimlerin çıkabileceğine inandığını ifade etti. Vakıf bünyesindeki okullarda, yetenekli öğrencilerin hem müzik eğitimlerini sürdürdüklerini hem de burs imkanlarıyla desteklendiklerini ekledi. Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enes Eryarsoy ise, bu iş birliğinin farklı seslerin bir araya gelerek ahenkli bir bütün oluşturması gibi olacağını belirterek, protokolün başarılı olacağına dair inancını dile getirdi. Protokol ile her sene binlerce öğrenci arasından seçilen 24 çocuğun yetenek sınavıyla okula kabul edildiği ve gelir durumlarına göre burslandırıldığı bilgisi de paylaşıldı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası