8 Fotoğraf

Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti

Çanakkale'den bisikletiyle umreye giden Murat Tecimen, 1300 km yolculukla Suriye'ye ulaştı. Tecimen, rüya üzerine başladığı yolculukta herkes için dua edeceğini söyledi.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 1
    Çanakkale'den bisikletiyle umreye gitme hayalini gerçekleştirmek için yola çıkan huzurevi görevlisi Murat Tecimen, 43 yaşında. Tecimen, Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye ulaştı.
  2. 2 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 2
    Tecimen, kutsal topraklara gitme rüyası gördükten sonra bu yolculuğa karar verdiğini belirtti. 2 Ekim'de cuma namazı sonrası Çanakkale'den yola çıkan Tecimen, 4 bin kilometrelik yolculuğunun bin 300 kilometresini tamamladı. Hatay'a ulaşmasının ardından bin 300 kilometrelik yolculuğunu tamamladığını ve şimdi Suriye'ye geçtiğini duyurdu.
  3. 3 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 3
    Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geçerken açıklamalarda bulunan Tecimen, “Çanakkale’de cuma namazını kıldıktan sonra hemşehrilerimin hayır duasını alarak yola çıktım. Bismillah diyerek bisiklet yolculuğuma başladım. Çok şükür Hatay'a ulaştım. Önümde daha 2 bin 600 kilometre kaldı. Daha önce şehitlere saygı ve vefa için Çanakkale 50'nci Alay Şehitliği'nden aldığım şehit toprağa ve şanlı Türk bayrağını 19 Mayıs'ta Samsun Valisi'ne teslim etmiştim. Bu defa ise gördüğüm rüyayı gerçekleştirmek için pedal çeviriyorum” dedi. Tecimen, “Gördüğüm rüya üzerine davete icabet etmeye karar verdim. Kalbime aşk düştü, aşkla geldim. Bu yolun her kilometresini alın terimi dökerek katetmek istedim. Yolculuğum sırasında bana gönlünü, sofrasını açan herkesten Allah razı olsun. Bu yol sadece benim yolum değil, hepimizin yolu. Rabbim sağ salim Kabe'ye, peygamber efendimizin huzuruna varmayı nasip ederse, ellerimi açtığımda hepimiz için dua edeceğim” ifadelerini kullandı.
  4. 4 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 4
  5. 5 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 5
  6. 6 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 6
  7. 7 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 7
  8. 8 / 8 Bisikletli umre yolcusu Suriye'ye geçti 8

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş