Bodrum'da International Gastro Bodrum Fest başladı. Yöresel lezzetlerin tanıtıldığı, atölye ve yarışmaların düzenlendiği festival 1 Kasım'a kadar sürecek. Festivalde Bodrum mutfağının yanı sıra Viyana mutfağı da tanıtılıyor.
1 / 5Bodrum'da düzenlenen International Gastro Bodrum Fest, kortej yürüyüşüyle start aldı. Etkinlik kapsamında yöresel lezzetler tanıtılıyor, atölyeler ve gastronomi yarışmaları yapılıyor. Festival, 1 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.
2 / 5Açılışa Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kanat Özsert, Avusturya Viyana Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Kuşçu, BODTO Başkanı Erdem Ağan, BESİAD Başkanı Elvan Bilgin ile şefler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından festival programı, Gümbet Dolgu Alanı'ndaki gastronomi yarışmalarıyla devam etti.
3 / 5Festivalin Kurucu Başkanı Taner Kökten, etkinliğin altı yıldır düzenlendiğini ve son üç yıldır uluslararası bir kimlik kazandığını belirtti. Kökten, “Bodrum gastronomisine, Bodrum mutfağına sahip çıkabilirsek ne mutlu bize.” dedi. Kaymakam Ali Sırmalı, ekim ayını “festival ayı” olarak nitelendirdi. Sırmalı, Bodrum'un coğrafi işaretli ürünlerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, “İnsanlar Bodrum'un yöresel lezzetlerini tatmaya gelsinler.” diye konuştu. Festivallerle turizmi 12 aya yaymayı amaçladıklarını da ekledi. Avusturya Viyana Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur ise Viyana mutfağını Bodrum'da tanıtmak ve ticari ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti. Bozatemur, “Gastronomi insanları bir araya getirir ve ekonomik anlamda da katkıda bulunur. Bugünkü festivalde Viyana'nın yer alması bizler için çok önemli.” şeklinde konuştu.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası