Bodrum'da kaçak yapı ateşi sönmüyor: 2026'dan beri 53 bina yıkıldı
Bodrum Belediyesi, 2026 başından bu yana 53 kaçak yapıyı yıkarak imar kirliliğine geçit vermiyor. Yıkım çalışmaları ilçe genelinde belirlenen program dahilinde devam edecek.
1 / 10Bodrum Belediyesi, imar kirliliğiyle amansız mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. 2026 yılının başından bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 53 kaçak yapı ortadan kaldırıldı. Bu rakam, belediyenin yasadışı yapılaşmaya karşı ne denli tavizsiz bir duruş sergilediğinin en net göstergesi.
2 / 10Belediye ekiplerinin titiz çalışmaları, 2026 yılının ocak ayından mayıs sonuna kadar olan süreçte, İmar Kanunu'na aykırı 36 yapının ve Gecekondu Kanunu'na aykırı 9 yapının yıkımını başarıyla tamamladı. Haziran ayında ise bu mücadele hız kesmeden devam ederek, İmar Kanunu kapsamında 8 yapı daha yıkıldı. Böylece, yılın başından bu yana toplam yıkım sayısı 53'e ulaştı. Bu operasyonlar, Yapı Kontrol ve Fen İşleri müdürlüklerinin koordineli çalışmasıyla yürütülüyor.
3 / 10Son olarak Akyarlar Mahallesi'ndeki bir sitede, yasal süreçleri tamamlanan kaçak eklentilere yönelik yıkım gerçekleştirildi. Ancak belediyenin nefesi kesilmiyor; yasal süreçleri tamamlanan 4 farklı adreste de yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. Bodrum'un doğal güzelliklerini ve hukuki düzenini koruma adına bu yıkım operasyonları, belirlenen program dahilinde aralıksız sürecek.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası