Boğaziçi yüzme yarışında güvenlik tedbirleri artırıldı
Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda geçen yıl yaşanan trajik olayın ardından güvenlik önlemleri artırıldı. Bu yıl yüzücülere şamandıra zorunluluğu getirilirken, su üstü güvenlik unsurları ve acil durum ekipleriyle destek sağlanacak.
1 / 838. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 23 Ağustos Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. Geçen yılki yarışta Rus yüzücü Nikolai Svechnikov'un denizde kaybolup 5 ay sonra cesedinin bulunmasının ardından, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bu yılki organizasyonda güvenlik önlemlerini önemli ölçüde artırdı.
2 / 8Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Şenol Güneş, "Her yüzücüye ‘swim bouy’ dediğimiz şamandırayı organizasyon tarafından veriyoruz. Tüm yüzücülerimiz lisanslı bir şekilde bu organizasyona katılıyorlar. Su üstü güvenlik tedbirlerimiz 100’ün üzerinde. Botumuz var. Yarışma, sahil güvenlik, kıyı emniyeti, deniz polisi gibi büyük kurumların organizasyonuyla yürütülecek," dedi. Bu yılki yarışta 64 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcu yer alacak. Geçmişte yaşanan üzücü olaylar nedeniyle, sporcuların güvenliği ön planda tutuldu.
3 / 8Bu yılki yarışta yüzücülere zorunlu olarak şamandıra dağıtılacak. Ayrıca parkur boyunca 100’den fazla güvenlik unsuru, çok sayıda bot ve hakem tekneleri görev yapacak. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve Deniz Polisi'nin de desteğiyle, acil durumlar için deniz ve kara ambulansları hazır bekletilecek. Organizasyon yetkilileri, boğazdaki akıntılar hakkında yüzücülere detaylı bilgi vereceklerini ve parkur tanıtım turları düzenleyeceklerini belirtti. Yarışmacılar, olası zorluklar karşısında daha güvende hissetmek için bu önlemlerin faydalı olacağını düşünüyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası