Bolu'daki maden kazasında kurtarma çalışmaları 6. günde devam ediyor
Bolu'daki maden göçüğünde mahsur kalan işçi Muhammed Özkul'a ulaşma çalışmaları 6. günde devam ediyor. Kurtarma ekipleri, zorlu koşullarda arama yapıyor.
1 / 4Bolu'nun Mengen ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi Muhammed Özkul'a ulaşma çalışmaları 6. gününde sürüyor.
2 / 4Ekipler, madenin içindeki çöken alanları kazarak ilerlemeye çabalıyor. Olay, 17 Haziran'da saat 08.30 sıralarında Mengen ilçesi Gökçesu beldesindeki özel maden ocağında gerçekleşti. Kontrol amacıyla maden ocağına giren işçilerden Muhammed Özkul, göçük altında kaldı; diğer iki madenci ise kendi çabalarıyla dışarı çıkmayı başardı.
3 / 4Zonguldak’tan gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı tahlisiye ekipleri, gece gündüz kesintisiz bir şekilde çalışarak mahsur kalan işçiye ulaşmaya çalışıyor. Ekiplerin, Özkul'un bulunduğu alana ulaşmak için ilk alanı açtıkları ve ikinci alan için çalışmalarına başladıkları öğrenildi. Ayrıca, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, göçükle ilgili soruşturma başlattı ve 19 Haziran'da 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu kişilerden biri tutuklanırken, diğerlerine ev hapsi uygulanıyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası