1 / 8Antalya'nın Belek bölgesinde, nesli tehlike altındaki caretta carettaların korunmasına yönelik önemli bir adım atıldı. Üç otel, bu kaplumbağaların izlenmesi için uydu izleme cihazları aldı ve bu cihazlar üç yetişkin deniz kaplumbağasına takılarak denize bırakıldı.
2 / 8Törene Antalya Vali Yardımcısı Salih Yüce ve bakanlık yetkilileri katıldı. Belek kumsalında yuvalama yapan üç carettaya, otellerin isimlerinden esinlenerek 'Robin Turtle', 'Crystal' ve 'DOA' isimleri verildi. Bu etkinlik, sadece kaplumbağaların korunması açısından değil, aynı zamanda turizmin de önemli bir parçası haline geldi.
3 / 8EKAD Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat, bu cihazlarla deniz kaplumbağalarının göç rotaları ve beslenme alanlarının izleneceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de bu sertifikayı alan ilk otel olduklarını ve diğer tesislere de yaymayı planladıklarını ifade etti. Şu anda Antalya bölgesinde toplamda 9 caretta izleniyor ve bu sayı gelecekte daha da artacak gibi görünüyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası