4 Fotoğraf

ÇHD'den NATO zirvesine tepki: AKP işgalcilerin toplantılarını korumak için seferber oldu

ÇHD, Ankara'daki NATO zirvesi öncesi yaptığı basın toplantısında, AKP'nin işgalcilerin toplantılarını korumak için tüm kurumlarını seferber ettiğini belirtti.
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 4 ÇHD'den NATO zirvesine tepki: AKP işgalcilerin toplantılarını korumak için seferber oldu 1
    (İSTANBUL) Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi Çağlayan'da İstanbul Adliyesi önünde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
  2. 2 / 4 ÇHD'den NATO zirvesine tepki: AKP işgalcilerin toplantılarını korumak için seferber oldu 2
    Toplantıda, NATO'dan çıkılması ve üslerin kapatılması gerektiği vurgulandı. ÇHD İstanbul Şubesi Sekreteri Av. Ezgi Önalan, “Her siyasi kuruma karşı operasyonlar, gözaltılar ve tutuklamalar yapıyorlar. Yeter ki işgalciler, sömürgeciler ülkemizde rahat etsin” ifadelerini kullandı. Önalan, sabah yapılan operasyonlar sonucunda birçok meslektaşlarının gözaltına alındığını belirtti.
  3. 3 / 4 ÇHD'den NATO zirvesine tepki: AKP işgalcilerin toplantılarını korumak için seferber oldu 3
    Önalan, “Bu dikensiz gül bahçesindeki dikenler olmasın diye gözaltına alınıyoruz. Yanılıyorlar, biz bu topraklardan NATO’yu def edeceğiz” dedi. NATO'nun kuruluş amacının emperyalizmin sosyalizmle savaşı olduğunu söyleyen Önalan, bu yapının her darbede ve katliamda izlerinin bulunduğunu vurguladı. 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan NATO zirvesinin emperyalizmin yeni saldırı ve katliam kararları almak için yapıldığını belirtti. Toplantının ardından, ÇHD, bu süreçte halkın haklarını savunmaya devam edeceğini ve faşizme karşı duracaklarını açıkladı.
  4. 4 / 4 ÇHD'den NATO zirvesine tepki: AKP işgalcilerin toplantılarını korumak için seferber oldu 4

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş