Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Öcalan'ın statüsü değişmeyecek dedi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Abdullah Öcalan'ın statüsünün değişmeyeceğini ve yeni anayasa ihtiyacının halkın ihtiyaçları doğrultusunda ele alınması gerektiğini belirtti.
1 / 3Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Abdullah Öcalan'ın statüsü ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi.
2 / 3Uçum, Silahsızlanma ve Siyasallaşma Alt Komisyonu'nun Öcalan'ı koordinatör olarak görevlendirdiğini belirterek, “Bu görevlendirme ne Öcalan'ın hükümlü statüsünü değiştirir ne de infaz sürecini askıya alır” dedi. Ayrıca, yeni anayasa sürecinin Türkiye'nin gündeminde kalacağını ve bu konunun somutlaşabileceğini ifade etti.
3 / 3Uçum, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. 39 yıldır yeni bir anayasa gerekliliğinin dile getirildiğini ve bu konunun halkın ihtiyaçları üzerinden ele alınması gerektiğini belirtti. 2028 seçimlerinden önce partilerin yeni anayasaya yönelik bir mutabakat sağlayabileceğini düşündüğünü ifade etti. Uçum, ayrıca yeni anayasanın halk oylaması olmadan yürürlüğe giremeyeceğini belirterek, “Halkla başlayıp halkla biten bir anayasa yapım sürecinden söz ediyoruz” dedi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası