Cumhurbaşkanlığı 7’nci Uluslararası Yat Yarışları sona erdi: Kurtuluş Kupası sahibi belli oldu
Cumhurbaşkanlığı 7’nci Uluslararası Yat Yarışları'nın Kurtuluş Kupası etabı, İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi. Enka Sailing Team, bu yılın şampiyonu oldu.
1 / 9Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 7’nci Uluslararası Yat Yarışları’nın 'Kurtuluş Kupası' etabı başarıyla tamamlandı.
2 / 9
3 / 9Yarışlar, çeşitli ülkelerden yaklaşık 700 sporcunun katılımıyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusuyla İstanbul Boğazı'nda gerçekleşti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen bu etkinlikte, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü, Kurtuluş Kupası heyecanını yaşattı. Yarışmanın zorlu mücadelesinde Enka Sailing Team, birinci gelerek Kurtuluş Kupası'nın sahibi oldu.
4 / 9
5 / 9Yarış programı dahilinde, yelkenciler ilk gün olan 17 Mayıs'ta Adalar parkurunda yarıştı. Görkemli final ise 19 Mayıs'ta İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi. Birinci olarak Kurtuluş Kupası'nı kazanan Enka Sailing Team, Levent Peynirci yönetimindeki 'Enka Cheese' teknesiyle mücadele etti. İkinci olarak Logo Yelken Takımı ve üçüncü olarak Zacapa yarışı tamamladı. Yarışmanın farklı kategorilerinde de heyecan doruktaydı. ORC O kategorisinde Enka Sailing Team, ORC 1 kategorisinde Beymen Club birinci oldu. Genç sporcuların katılımı ve ilgisi, organizasyonun başarısını artıran unsurlar arasında yer aldı. Organizasyon Komitesi Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, bu etkinliğin Türkiye'nin denizcilik vizyonunu yansıttığını vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki dönemlerde Gazze Kupası düzenleme planları da dikkat çekti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası