Denizli'de 3 kişinin öldüğü çatışmaya karışan aileler barıştı
Denizli'de 5 Eylül'de çıkan ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışma sonrası husumetli olan Bozat ve Kazan aileleri, kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla düzenlenen törenle barıştı.
1 / 8Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 5 Eylül'de bir kafede çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın ardından husumet yaşayan Bozat ve Kazan aileleri, kanaat önderlerinin çabasıyla düzenlenen törenle barıştı. Olay, 5 Eylül'de Yenişehir Mahallesi Yürüyüş Yolu'ndaki bir kafede, alacak meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle başlamıştı. Kavganın ardından kafeye tabancayla ateş açılmış, karşılık verilmesi üzerine çatışma yaşanmıştı. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Cumali Kazan (36) ve Ercan Kazan'ın (23) yaşamını yitirdiğini tespit etti. Yaralanan 4 kişiden Suphi Bozat (40) ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soruşturma kapsamında, her iki taraftan toplam 4 kişi tutuklandı.
2 / 8Olay sonrası Adıyamanlı Bozat ve Ağrılı Kazan aileleri arasında barış görüşmeleri başladı. Muş'un Bulanık ilçesi Sarıpınar Belde Belediye Başkanı Maşuk Ataş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Fahri Savaş ve diğer kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla aileler barışma kararı aldı. Yeşilyurt Taziye Çadırı'nda düzenlenen barışma törenine AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Denizli Müftüsü Abdullah Pamuklu, Merkezefendi İlçe Emniyet Müdürü Ali Duymaz ve aile üyeleri katıldı. Tören alanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Törende konuşan Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, sosyal hayatta anlaşmazlıkların yaşanabileceğini belirterek, “Buradaki hocalarımız, kanaat önderlerimiz ve bizler bu barışın bundan sonra daim olması için çalışırız. İnşallah bundan sonraki buluşmamız daha da güzellikler içinde olur.” dedi. Sarıpınar Belde Belediye Başkanı Maşuk Ataş ise barışmayı kabul eden ailelere teşekkür ederek, “Bizleri kırmadılar. Barışa katkısı oldu. Barışı bugüne kadar getirdik. Bugün barış görüşmelerini yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bozat ve Kazan aileleri üyeleri, kanaat önderlerinin havada tuttuğu Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirleriyle kucaklaştı ve barıştı. Tören, birlikte yemek yenmesinin ardından sona erdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası