6 Fotoğraf

Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ili kapsayan yıkımın, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 2.5 yılda ortadan kaldırıldığını ve 455 bin yapının yeniden inşa edildiğini belirtti.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 6 Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı 1
    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen 'Kahramanmaraş Tanıtım Günleri Programı'nda yaptığı konuşmada, deprem sonrası yeniden inşa sürecine dikkat çekti.
  2. 2 / 6 Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı 2
    Bakan Bolat, 3 yıl önce Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen şiddetli depremlerin ardından, Anadolu coğrafyasının gördüğü en büyük yıkımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sadece iki buçuk yılda ortadan kaldırıldığını belirtti. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile 8-10 yıl süreceğini öngördüğü bu zorlu sürecin başarıyla tamamlandığını ve yeni şehirlerin kurulduğunu vurguladı. Hayatını kaybeden 53 bin 565 şehit için rahmet dileyen Bolat, millet, devlet ve hükümetin kenetlenerek Kahramanmaraş başta olmak üzere etkilenen tüm şehirlerin kısa sürede ayağa kaldırıldığını ve bunun dünyada büyük bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.
  3. 3 / 6 Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı 3
    Konuşmasında, yurt dışındaki mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, iki buçuk yılda 455 bin konut, iş yeri ve köy evinin teslim edildiği bilgisini paylaştığında büyük bir hayretle karşılaştıklarını aktaran Bolat, uluslararası alanda Türk müteahhitlik firmalarının yeteneklerine duyulan güveni dile getirdi. Portekiz'de dahi altyapı projeleri için Türk firmalarına davet yapıldığını ve yaklaşık 5 yıllık sürede tamamlanması planlanan 123 bin toplu konut projesi için Türk müteahhitlerinin ülkeye davet edildiğini söyledi. Bu durumun, Türkiye'nin inşaat sektöründeki başarısının ve kapasitesinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Program, geleneksel halk oyunu gösterileriyle başladı ve gün boyu süren konuşmalarla devam etti. Etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Kahramanmaraş'ın milli manevi değerleri, tarımsal bereketi, gastronomisi, edebiyatı ve üretim gücü gibi zenginlikleri de tanıtım günlerinde ön plana çıktı.
  4. 4 / 6 Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı 4
  5. 5 / 6 Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı 5
  6. 6 / 6 Depremin yaralarını 2.5 yılda sardık! Bakan Bolat, Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran başarıyı anlattı 6

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş