Depremzedelerden adliyeye siyah çelenk: Adalet enkaz altında kaldı
Depremlerde yakınlarını kaybedenler, Kahramanmaraş Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı. Davalarda verilen beraat ve düşük cezalara tepki gösteren aileler, adaletin enkaz altında kaldığını belirtti.
1 / 46 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybedenler, deprem davalarındaki beraat ve düşük cezalara tepki göstermek amacıyla Kahramanmaraş Adliyesi'ne üzerinde “Adalet enkaz altında kaldı” yazılı siyah çelenk bıraktı.
2 / 4Kahramanmaraş ve Hatay'daki yıkımlarda sevdiklerini kaybedenler, adliye önünde toplandı. Ellerinde yakınlarının ve yıkılan binaların fotoğraflarını taşıyan grup, siyah çelenk ve molozlarla tepkilerini dile getirdi. Aileler adına konuşan ve Ebrar Sitesi'nde yakınlarını yitiren Tuğçe Demir, sevdiklerinin acısını yaşayamadan adalet arayışına başladıklarını belirtti. Demir, “Yıkılan binaların projelerini, verilmeyen denetimlerin belgelerini, sorumluların attığı imzaları tek tek takip ettik. Bizler yakınlarımızı geri getiremeyeceğimizi biliyorduk. Ama hiç değilse başka insanların aynı şekilde ölmeyeceğine inanmak istedik. Çünkü deprem kader değildir. Binlerce insanın ölümü, güvensiz kentleşmenin, denetimsizliğin ve yıllarca görmezden gelinen ihmallerin sonucudur” dedi.
3 / 4Tuğçe Demir, depremzedelerin davalarda caydırıcı cezalar beklediğini ancak cezaların alt sınırdan verildiğini ve indirimler yapıldığını vurguladı. Demir, “Ancak bugün, 4’üncü yıla girerken Kahramanmaraş’ta art arda verilen beraat kararları, ceza indirimleri ve alt sınırdan verilen, caydırıcılığı tartışmalı cezalar karşısında dehşetle soruyoruz, binlerce insanın ölümünden sonra bile sorumlular gerektiği gibi hesap vermeyecekse, daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor? Bilirkişi raporlarında asli kusurlu bulunan sanıklara neden cezaların alt sınırından hüküm kuruluyor? İnsan hayatının bu kadar ağır biçimde kaybedildiği davalarda, cezaların caydırıcılığı neden bu kadar geri planda kalıyor? O imzalar yalnızca kâğıtlara atılmadı. O imzaların altında insanların evleri, hayatları, çocukları, aileleri vardı!” ifadelerini kullandı. Eylemciler, yanlarında getirdikleri siyah çelengi adliyenin duvarına bırakarak dağıldı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası