Edirne, Ramazan Bayramı'nda yoğun yağmura rağmen yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle dolup taştı. Selimiye Camii ve tava ciğer işletmeleri yoğun ziyaret aldı.
1 / 9Tarih ve kültür kenti Edirne, Ramazan Bayramı'nda hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yağışlı havaya rağmen ziyaretçiler, Selimiye Camii gibi tarihi mekanları gezmeyi tercih etti.
2 / 9
3 / 9Mimar Sinan’ın 'ustalık eserim' olarak tanımladığı Selimiye Camii, 2021'de başlayan restorasyon çalışmalarının ardından Ramazan ayıyla birlikte tam kapasite ibadete açıldı. Bu nedenle, tarihi camiyi görmek isteyen birçok ziyaretçi Edirne'ye akın etti. Bayram dönemini fırsat bilen turistler, kenti ziyaret ederek yoğunluk oluşturdu.
4 / 9
5 / 9Edirne'nin meşhur tava ciğerini tatmak isteyen ziyaretçiler, ciğer işletmelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yağmura aldırış etmeyen turistler, sıranın kendilerine gelmesini beklerken, işletmeciler talebe yetişmekte zorlandıklarını ifade etti. Kentte bayram dönemi ile birlikte ekonomik canlılık da yaşandı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, Ramazan ayının en yoğun günlerinin yaşandığını belirterek, bayramın hareketli geçtiğini dile getirdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası