1 / 8Edirne'de düzenlenen Topraktan Sofraya 3'üncü Edirne Gastronomi Festivali'nde, bu yıl 'Edirne Beyaz Peyniri' teması ön plana çıkarıldı.
2 / 8Festivalin ikinci gününde, Meriç Nehri kıyısındaki Söğütlük Millet Bahçesi'nde 150 metre uzunluğunda bir peynir sofrası kuruldu. Etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve birçok davetli katıldı. Vali Sezer, Edirne'nin gastronomi ve turizm alanındaki potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
3 / 8Aksal, Edirne'nin tarihi kimliğinin yanı sıra bir gastronomi kenti olduğunu vurgulayarak, peyniri tanıtmanın ekonomik değerinin büyük olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl ise Edirne peynirinin dünya genelinde tanınması gerektiğini belirtti ve bu tür festivallerin önemine dikkat çekti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası