7 Fotoğraf

El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor

Çeşme'de 15 Haziran'da başlayacak El Emeği Gece Pazarları, kadın üreticilerin ürünlerini sergileyerek yerel ekonomiyi destekleyecek. Hazır ürün satışı yasak.
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 1
    (İZMİR) - Çeşme Belediyesi, kadınların üretime katılımını desteklemek ve el emeği ürünlerini daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla düzenlediği El Emeği Gece Pazarları’nı 15 Haziran’da başlatıyor.
  2. 2 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 2
    Çeşme Merkez ve Alaçatı’da kurulacak iki ayrı noktada, kadın üreticiler hazırladıkları ürünleri sergileyerek satışa sunacak. Yaz sezonu boyunca açık kalacak olan gece pazarları, kadınların ekonomik hayatta daha görünür olmalarına katkı sağlarken, ziyaretçilere de yerel üretimi destekleme imkânı sunacak. Takı, tekstil, dekoratif ürünler ve geleneksel el sanatları gibi birçok özgün ürün, hem Çeşmeliler hem de ilçeyi ziyaret eden misafirlerle buluşacak.
  3. 3 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 3
    Belediye Başkanı Lâl Denizli, kadın emeğinin desteklenmesinin sosyal belediyeciliğin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Denizli, “Kadınların üretim gücünü görünür kılan, emeklerini ekonomik değere dönüştürebilecekleri alanlar yaratmayı çok önemsiyoruz. El Emeği Gece Pazarlarımız bu anlamda kadın dayanışmasının güçlü bir örneğidir. Bir kentin gelişimi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımıyla mümkündür” dedi. Çeşme’de kadınların üreten, paylaşan ve birbirini güçlendiren hikâyelerine alan açmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
  4. 4 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 4
    Çeşme Belediyesi tarafından alınan başvuruların önceliği kadın kooperatifi üyelerine tanınırken, her stant bölgesi için engelli ve şehit/gazi yakınlarına kontenjan ayrıldı. Pazarlarda yalnızca el emeği ürünlerin satışına izin verilecek; hazır ürün satışı yapılamayacak. Yaz akşamlarına renk katacak olan El Emeği Gece Pazarları, 15 Haziran’dan itibaren hem kadın üreticilerin emeklerini değerlendireceği hem de ziyaretçilerin özgün ve yerel ürünlerle buluşacağı bir dayanışma ve üretim alanı olarak misafirlerini bekliyor.
  5. 5 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 5
  6. 6 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 6
  7. 7 / 7 El emeği gece pazarları 15 Haziran'da Çeşme'de kapılarını açıyor 7

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş