Erzincan'da alev topuna dönen otobüs yürekleri ağza getirdi: Yolcu olmaması mucize yarattı
Erzincan'da seyir halindeki yolcu otobüsü alev aldı. Otobüste yolcu olmaması olası bir facianın önüne geçerken, yangın söndürüldü ve inceleme başlatıldı.
1 / 3Erzincan'da Ankara'dan yolcu almak üzere yola çıkan bir yolcu otobüsünün seyir halindeyken alev alması, yürekleri ağza getirdi. Şans eseri otobüste yolcu bulunmaması, facianın önüne geçti.
2 / 3Edinilen bilgilere göre, 35 TS 663 plakalı yolcu otobüsü, Erzincan-Sivas kara yolu Tüneller mevkisinde ilerlerken bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Durumu fark eden otobüs şoförü, vakit kaybetmeden aracı yol kenarına çekti ve acil durum ihbarında bulundu. Kısa sürede olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, otobüsü tamamen saran alevlere tazyikli suyla müdahale etti. Yapılan yoğun müdahale sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
3 / 3Yangın söndürme çalışmaları sırasında otobüste hiç yolcu bulunmaması, en büyük teselli kaynağı oldu. Bu sayede olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Ancak alevlerin etkisiyle otobüs kullanılamaz hale geldi. Yangın, kara yolunun Sivas yönünde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden olurken, ulaşım bir süre kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin soğutma ve temizlik çalışmalarının ardından otobüsün yoldan kaldırılmasıyla trafik akışı normale döndü. Yangının çıkış nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlatıldı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası