8 Fotoğraf

Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Erzurum'da görkemli törenlerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kars'ta ise yağmur nedeniyle kapalı alana taşındı. Her iki şehirde de bayram coşkusu yaşandı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 1
    Erzurum ve Kars illerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu çeşitli törenlerle yaşandı. Erzurum'daki kutlamalar, Hastaneler Caddesi'nde gerçekleştirildi. Törene Erzurum Valisi Aydın Baruş, MHP Milletvekili Kamil Aydın, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Akyıldız, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, çeşitli kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
  2. 2 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 2
    Kutlamalar, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı ve ardından Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Tören kapsamında günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Salih Mesci, yaptığı konuşmada, “26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz, Türk ulusunun varlığını cihana kabul ettirmiş, Türk devletinin tam bağımsızlığını kazandırmış sonsuza kadar hür ve egemen yaşayacak Türkiye'yi oluşturmuştur” ifadelerini kullandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin halk oyunları ekibi ve mehteran takımının gösterileri, törene renk kattı. Kutlamalar, askeri birliklerin geçişi ve vatandaşların yoğun alkışlarıyla sona erdi.
  3. 3 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 3
    Kars'ta ise 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, olumsuz hava koşulları nedeniyle kapalı alana alındı. Sabah saatlerinde tören alanında bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, program başladığında aniden bastıran yağmura yakalandı. Yağışın şiddetini artırması üzerine açık alandaki törene ara verildi ve kutlama programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti. Bu arada, akşam yapılacak bir düğün hazırlığı için kuaföre giden bir gelinin, elinde bayrak sallayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlaması dikkat çekti.
  4. 4 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 4
  5. 5 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 5
  6. 6 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 6
  7. 7 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 7
  8. 8 / 8 Erzurum ve Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 8

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş