Eskişehir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Adıyaman'da 15.200 metrekarelik "Eskişehir Parkı" açıldı. Park, iki şehir arasındaki dayanışma ve dostluğun simgesi olarak hizmete sunuldu.
1 / 5Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Adıyaman Yeni Mahalle'de inşa edilen 15 bin 200 metrekarelik "Eskişehir Parkı" düzenlenen bir törenle hizmete sunuldu. Bu proje, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin göreve geldiği günden bu yana şehre kazandırdığı 26. park olma özelliğini taşıyor.
2 / 5Açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden üst düzey yetkililer, Adıyaman Adıyamanlılar Kültür Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Sait Göksu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı. Etkinlikte kültürel ögeler öne çıkarken, davetlilere yöresel Adıyaman çiğ köftesi ikram edildi. Ayrıca Harfane grubunun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri de renkli anlar yaşattı.
3 / 5Törende konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye Adıyaman'a gelerek dayanışma gösterdiği için minnettar olduklarını belirtti. Tutdere, "Şehirler arası dostluğun sembolü olan bu güzel parkı, çocuklarımız ve kadınlarımız için şehrimize kazandırdığınız için minnettarız" dedi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise, 6 Şubat 2023'teki deprem felaketinin ardından Adıyaman ile Eskişehir arasındaki dayanışmayı simgelemek amacıyla bu parkı hayata geçirmek istediklerini vurguladı. Ünlüce, parkın Adıyaman ile Eskişehir arasındaki dostluğun kalıcı bir simgesi olmasını umduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek parkın resmi açılışı yapıldı. Tören, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası