Ferdi Zeyrek ilk ölüm yıldönümünde Manisa'da dualarla ve sevgiyle anıldı
Merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, vefatının birinci yılında düzenlenen törenle anıldı. Eşi Nurcan Zeyrek ve Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Zeyrek'in Manisa'ya bıraktığı mirası ve sosyal belediyecilikteki öncülüğünü vu
1 / 14Merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, vefatının birinci yıl dönümünde Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı. Tören, Zeyrek'in kente bıraktığı değerli mirası ve halk arasındaki derin sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi.
2 / 14Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek, törende yaptığı konuşmada, eşinin yokluğunun hala taze olduğunu ve geçen bir yılın kendileri için çok zorlu geçtiğini belirtti. Zeyrek, "Ferdi'nin istediği gibi başımı asla indirmedim. Hayatta olduğum sürece de bu başımı indirmeyeceğim." diyerek eşinin mücadeleci ruhunu ve dik duruşunu vurguladı. Ayrıca, eşinin vicdanı, iyiliği ve Manisa'ya olan sevgisinin devamı için kurdukları Ferdi Zeyrek Vakfı'na verilen destekten dolayı tüm Manisalılara teşekkür etti. Zeyrek, eşinin çalışanlarıyla olan yakın ilişkisine de değinerek, "O size hiç başkan olmadı. Ferdi Abiniz oldu, yol arkadaşınız oldu." ifadeleriyle duygusal anlar yaşattı.
3 / 14Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Ferdi Zeyrek ile çalışmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, Zeyrek'in Manisa'da sosyal belediyeciliğin temellerini attığını söyledi. Dutlulu, "Türkiye'de görülmemiş, bakın altını çizerek söylüyorum; İstanbul'da Ekrem Başkan'ın yaptığını Türkiye'de belki de bir tek Manisa'da Ferdi Başkan yapmıştı. Sosyal belediyeciliği başlattı." diyerek Zeyrek'in yenilikçi vizyonuna dikkat çekti. Zeyrek'in kimsesizlerin kimsesi olduğunu, ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldığını ve insanların gönlüne dokunduğunu dile getiren Dutlulu, "Kimseye kötülük yapmadı ama ona çok kişi kötülük yapmaya çalıştı." diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Dutlulu, Ferdi Zeyrek Kültür Merkezi'nin ihalesinin bu yaz yapılacağını ve şehrin her köşesinde yapılacak çalışmalarla Zeyrek'in hayallerini yaşatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam ederken, katılımcılar Ferdi Zeyrek'in fotoğrafına karanfil bırakarak ona olan sevgilerini ve saygılarını gösterdiler.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası