1 / 8İzmir’in Foça ilçesinde, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen jandarma unsurlarının katıldığı Jandarma 2’nci Savaşçı Yarışması sona erdi. 105 unsurdan 630 personelin yer aldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı’nda düzenlenen törenle verildi.
2 / 8Foça ve Yenifoça’daki belirlenen askeri alanlarda düzenlenen yarışma, 31 Ekim 2026’da başladı. Dört ayrı grupta gece ve gündüz, zorlu doğa ve ortam koşullarında gerçekleştirilen yarışmaya 4 Jandarma Özel Operasyon (JOPER), 23 Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve 78 komando taburu unsuru katıldı.
3 / 8JOPER kategorisinde Ankara 2’nci JOPER Tabur Komutanlığı birinci oldu. JÖH unsurlarında Şırnak JÖH Tabur Komutanlığı birinciliği, Bitlis JÖH Tabur Komutanlığı ikinciliği, Tunceli JÖH Tabur Komutanlığı ise üçüncülüğü aldı. Jandarma Komando Tabur Komutanlıkları arasında Hatay Dörtyol 2’nci J. Komando Tabur Komutanlığı birinci, Hatay Dörtyol 3’üncü J. Komando Tabur Komutanlığı ikinci, Diyarbakır Silvan 2’nci J. Komando Tabur Komutanlığı üçüncü oldu. Tunceli J. Komando Tabur Komutanlığı dördüncü, Diyarbakır Silvan 3’üncü J. Komando Tabur Komutanlığı beşinci sırada yer aldı.
4 / 8Başarılı birlik ve yarışmacılara ödülleri, diğer katılımcılara ise katılım belgeleri sunuldu. Yarışmadan görüntülerin yer aldığı sunumun izlendiği törende konuşan Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanı Tümgeneral Uğur Ertekin, “Alın terlerinizin damla damla akıtıldığı günlerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz yıla göre, çok daha güçlü, daha kapsamlı ve daha prestijli bir nitelik kazanan savaşçı yarışmasının ikincisini başarıyla tamamlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dev organizasyonda emeği geçen, tüm Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı personelimize, kıymetli basın mensuplarımıza ve destek sağlayan herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Gücünü vatan sevgisinden, cesaretini aziz milletimizden, kararlılığını görev bilincinden alan, kahraman jandarma komandolarımıza ve özel harekat personelimize üstün başarılar diliyorum.” dedi. Tören, katılımcıların Jandarma Komando Andı’nı okuması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası