1 / 10Gaziantep’te önceki gün aniden bastıran sağanak, dolu ve fırtına, Antep fıstığı ağaçlarına büyük zarar verdi. Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde meydana gelen devrilmeler, dron ile görüntülendi.
2 / 10Kent genelinde etkili olan fırtına sonucunda çok sayıda bina ve ağaç zarar gördü. Derelerin taşmasıyla birçok noktada su birikintileri oluştu. Özellikle Nizip ve Oğuzeli ilçelerindeki fıstık bahçeleri büyük hasar aldı. Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Özer, bu durumu büyük bir afet olarak nitelendirerek, 3 yıldır süren kuraklık sonrası çiftçilerin bu yıl yüksek rekolte beklediklerini ancak hüsrana uğradıklarını belirtti.
3 / 10Cuma Yiğit, Gaziantep Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanı, birçok ilçede ciddi hasarlar olduğunu ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Dolu ve hortumun fıstık ağaçlarını büyük ölçüde etkilediğini söyleyen Yiğit, rekolte tahmininin zor olduğunu vurguladı. Çiftçiler, bu yıl fıstık için umutlu olduklarını ancak yaşanan felaketin tüm umutlarını yok ettiğini dile getirdi. Hasar tespitleri netleştikçe, çiftçilere gerekli desteklerin sağlanacağı belirtildi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası