Göztepe'de Arda Okan milli takım kadrosuna alınmadı
Arda Okan Kurtulan, milli takım yetkililerince aranmasına rağmen evrak işlemleri yetişmediği için Belçika ve Fransa maçlarının kadrosuna alınmadı. Türkiye-Belçika karşılaşması İzmir'de oynanacak.
1 / 5Göztepe'nin sağ kanat oyuncusu Arda Okan Kurtulan, A Milli Takım'ın Belçika ve Fransa maçları için açıklanan kadrosunda yer almadı. UEFA Uluslar A Ligi'ndeki Belçika karşılaşması 12 Kasım Perşembe günü Isonem Park Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın kadroyu açıklamasını bekleyen Göztepeliler, Arda Okan'ın listeye alınmamasına tepki gösterdi. Daha önce Arnavutluk U19 Milli Takımı'nda forma giyen futbolcunun Türkiye'yi tercih ettiği, ancak evraklarının FIFA'ya yetişmediği bildirildi.
2 / 5Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil, futbolcunun milli takım yetkililerince arandığını belirterek süreci şöyle anlattı: “Arda Okan önceki gün milli takım yetkilileri tarafından arandı. Daha önce Arnavutluk U19 Milli Takımı'nda oynadığı için resmi olarak Türk Milli Takımı'nı tercih etmesi gerektiği söylendi. Arda da tabii ki milli takımımızı tercih ettiğini beyan etti. Bazı işlemlerin yetişememesi nedeniyle Arda sadece Belçika ve Fransa maçlarının kadrosuna dahil olamadı. Arda bundan sonra milli takım daveti aldığı takdirde Türk Milli Takımı'nın formasını giyecek”
3 / 5Türkiye-Belçika maçında A Milli Takım kadrosunda Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Zeki Çelik de bulunuyor. Milli takım kampını terk ettiği gerekçesiyle daha önce kadroya alınmayan Lille kalecisi Berke Özer de İzmir'deki kafilede yer alacak. İlk maçına çıkacak Sergen Yalçın, son UEFA Uluslar Ligi karşılaşmalarında kadroda bulunan 10 futbolcuyu Belçika ve Fransa maçlarının listesine almadı. Bu isimler arasında Kerem Aktürkoğlu ile İrfancan Kahveci de var. Kerem, daha önce Gürsel Aksel Stadı'nda milli formayla hat-trick yapmıştı. Belçika kadrosunda Kevin De Bruyne'nin yanı sıra Fenerbahçe'de oynayan Romelu Lukaku ve Beşiktaşlı Leandro Trossard da bulunuyor. İki yıl aradan sonra Gürsel Aksel Stadı'nda İzmirli taraftarlarla buluşacak maçın biletleri 1.000 ile 3.000 TL arasında satışa çıktı. Milli takım kafilesi maçtan bir gün önce, çarşamba günü İzmir'e gelecek. Karşılaşmanın ardından İzmir'de antrenman yapacak ekip, 13 Kasım Cuma günü Adnan Menderes Havalimanı'ndan Fransa deplasmanına doğrudan uçacak.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası