Gülistan Doku davasında flaş gelişme: Eski başhekim adliyeye sevk edildi
Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir adliyeye sevk edildi. Dosyaya eklenen yeni görüntüler ve delillerle soruşturma derinleşiyor.
1 / 10Tunceli'de 2020 yılından bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirildi.
2 / 10Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun kararnamesiyle Tunceli'ye atanan Başsavcı Ebru Cansu'nun talimatıyla Doku'nun kaybolduğu tarihlere ait kentteki tüm KGYS ve PTS kayıtları yeniden inceleniyor. Bu kapsamda, Gülistan Doku'ya ait yeni görüntülerin de yer aldığı toplam 700 saatlik ek güvenlik kamerası görüntüsü dosyaya dahil edildi. Soruşturmada cinayet şüphesi üzerine 14 Nisan'da 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti.
3 / 10İlk operasyonda aralarında Doku'nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ve dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Ardından düzenlenen ikinci operasyonda ise dönemin Valisi Tuncay Sonel ve Gülistan Doku'nun hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla dönemin Başhekimi Çağdaş Özdemir ile İl Sağlık Müdürü görevini yürüten Özdemir gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Türkay Sonel ve Erdoğan Elaldı 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, Gülistan Doku'nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ve ailesi gibi bazı isimler 'suç delillerini gizleme ve yok etme' suçundan tutuklandı. Gözaltındaki dönemin valisi Tuncay Sonel hakkındaki soruşturma ise Erzurum'da devam ediyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası