Hakkari'de askeri üs yolunda 5 metrelik karla mücadele sürüyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, askeri üs yolunda kar kalınlığı 5 metreye ulaştı. Ekipler, zorlu hava koşullarında yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
1 / 8Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar köyündeki askeri üs bölgesine giden yolda, kar kalınlığı yer yer 5 metreye ulaştı. Ekipler, zorlu hava koşullarına rağmen yolu ulaşıma açmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.
2 / 8Yüksekova'ya yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan ve 2 bin 135 rakıma sahip Onbaşılar köyünün Çobanpınar mezrasındaki askeri üs yolunda, özellikle geçen kış mevsiminde yağan son kar ve etkili olan tipi nedeniyle kar kalınlığı önemli ölçüde arttı. İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiyesi Şefliği ekipleri, bu zorlu koşullara rağmen, Kurban Bayramı'nda bile yol açma çalışmalarını sürdürdü.
3 / 8İş makineleriyle kar kütlelerini temizleyen ekipler, zaman zaman yüksek kar tünelleri arasında ilerlemekte zorlanıyor. Ancak, bölgedeki zorlu arazi koşullarına rağmen ekiplerin karla mücadele çalışmaları aralıksız devam etmekte. Bu zorlu mücadele, askeri üs bölgesinin ulaşılabilirliğini sağlamak adına büyük bir önem taşıyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası