8 Fotoğraf

Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği

CHP'li Berhan Şimşek, futbol maçı sırasında atılan havai fişekle evi yanan ressam Murat Melih Özen'i ziyaret etti. Ressamın tüm birikiminin kül olduğu olayda, siyasetçiler ve kulüp başkanı destek sözü verdi.
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 1
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, Beyoğlu'nda oynanan bir futbol maçı sırasında atılan havai fişek nedeniyle evi kullanılamaz hale gelen ressam Murat Melih Özen'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Şimşek, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, sanatçının yanında olmayı bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtti.
  2. 2 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 2
    Olay, 15 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan Kasımpaşa ile Trabzonspor arasındaki maç sırasında meydana geldi. Stat çevresinden atıldığı düşünülen bir havai fişek, 5 katlı bir binadaki daireye isabet etti. Çıkan yangında 47 yaşındaki ressam Murat Melih Özen'in yıllardır titizlikle hazırladığı tabloları, müzik enstrümanları ve kayıt ekipmanları tamamen kül oldu. Yangınla ilgili gözaltına alınan 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şimşek, olayla ilgili itfaiye raporunun da havai fişeğin metal kalıntısını doğruladığını belirterek, “20 yıllık birikimi… 3 yaşından beri resim yaptığını bana anlattı. Çok üzüldüm, canım yandı yani ve ayrıca müzisyen; enstrümanları varmış, onlar yanmış. Kayıt yaptığı ekipman… Yani perperişan olmuş, hayatı bitmiş” dedi. Sanatçının manevi değeri yüksek eşyalarının da yok olduğunu vurgulayan Özen, “Özel fotoğraflar, babama ait fotoğraflar, dedeme ait fotoğraflar. Eski çalıştığım, vefat etmiş olan müzisyenlerin backupları tekrar revize edip kullanabileceğim şarkılarımı, tekrar revize edebileceğim backuplar, hard disklerle beraber. Onun dışında bazı desenlerim. Diplomalarım zaten burada, ikisi asılıydı; yüksek lisans ve şey… Tabii ki okul yanmadı, onlar hâlâ oluyor ama hani geçerler ama işte insan üzülüyor. Çerçeveli diploması gidince… Çünkü benim elime bir kağıt verecekler artık. Ama o da bir önemli değil de hani gidenlerin yanında. Bir dolu bana dair eski stüdyomdan kalan, arşivlenen bilgiler, şiirler, şarkı sözleri… Çekyatın altındaydı her şey; belgeler, faturalar… Neyim varsa gitti yani. Evinde bir insan ne tutar? Her şeyini tutar yani, hepsi gitti” şeklinde konuştu.
  3. 3 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 3
    CHP'li Şimşek, Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Davut Dişli ile görüştüğünü ve Özen'in mağduriyetinin giderilmesi için destek istediğini söyledi. Dişli'nin olumlu yanıt verdiğini belirten Şimşek, “Kendisi ‘Hay hay’ dedi, ‘Ben mutlaka arkadaşı arayacağım.’ Şimdi ben Murat Melih Bey'e de vereceğim telefonu. Bir kez daha Davut Dişli'yle de görüşeceğim, Kasımpaşa Kulübü Spor Başkanı bize söz verdikleri üzerine kardeşimizin mağduriyetini giderecekler” dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de Özen'e her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini bildirdiğini ekledi. Ressam Murat Melih Özen ise, “Ara sıra ağlama krizleri geçiriyorum sokakta, yolda… Stüdyocu arkadaşımın yanına gittim, Taksim Meydanı'na doğru. Prova stüdyosunda bir kanepede yatıyorum. Yastık bile yol yastığı buldum, boynum falan ağrımaya başladı. 2-3 saat uykularla hep dışarılardayım. Derdimi anlatmaya çalışıyorum. Bir taraftan çok insan yazıyor. Çok duyarlı bir halkımız var, Allah'a şükür. Hani hep IBAN'lar, bir şeyler gönderiyorlar. Ben vicdanen ve mantıken böyle bir şeyin yanlış olabileceğini düşündüm. Çünkü bilmediğim, tanımadığım insanlar bana bir şekilde para gönderecek. Yani böyle bir şey de hiç mantıklı gelmedi, şu an durumum böyle de olsa… Bu konunun sorumluluğunu kim alacaksa, kim yaptıysa onların bir şeyler yapması gerekiyor. Yani halktan öyle para toplamak… Daha sonra zaten sordum, böyle bir şey de yasakmış üstüne. İlk iki albümümü dinleyerek yaptım. Bir de bir taraftan suçlu durumuna düşerdim bilmeseydim. Gitar yapıp göndermek isteyenler var el yapımı, işte boya göndermek isteyenler var. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney aradı ellerinden ne gelecekse yapabileceklerini söylediler. Bunun yanı sıra sayın Mahir Polat’ta aradı onlarda her türlü desteği vereceğini söylediler. Kendilerini çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
  4. 4 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 4
  5. 5 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 5
  6. 6 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 6
  7. 7 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 7
  8. 8 / 8 Havai fişek evini yakan ressama siyasetçi desteği 8

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş