1 / 9TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya'da gerçekleştirilen bir ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin kuzey ve güneyinde süregelen savaşların etkilerinin giderek büyüdüğünü ifade ederek, bu durumun ülke ekonomisine olumsuz yansımaları olabileceğine dikkat çekti.
2 / 9
3 / 9Hisarcıklıoğlu, artan girdi maliyetleri, krediye erişim zorlukları ve yükselen faiz oranları karşısında, hem yurt içi hem de yurt dışı talebin birlikte daralabileceği konusunda uyardı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 144. yıl dönümünde konuşan Hisarcıklıoğlu, bu dönemde reel sektörün nakit akışını daha iyi yönetmesi gerektiğini dile getirdi.
4 / 9
5 / 9Antalya’nın tarım, ticaret, turizm ve sanayi alanındaki önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, şehrin Türkiye ekonomisi için kritik bir rol oynadığını belirtti. Antalya'nın büyümesi durumunda, Türkiye'nin de büyüyeceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu nedenle şehre özel bir önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, savaşların etkisiyle enerji ve ticaret koridorlarının çeşitlendirileceğini, Türkiye’nin bu süreçte önemli bir enerji merkezi olma potansiyelinin öne çıkacağını söyledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası