3 Fotoğraf

İBB spor tesisleri için büyük atılım başlattı

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, sporu tabana yaymak amacıyla başlatılan büyük atılım kapsamında yenilenen Fatih Spor Kompleksi'ni tanıttı. Aslan, tesislerin erişilebilirliğini ve gençlere, emeklilere yönelik uygun fiyatlı hizmetleri vurguladı
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 3 İBB spor tesisleri için büyük atılım başlattı 1
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, tamamen yenilenen İBB Fatih Spor Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sporu tabana yaymak ve gençlerin önünü açmak amacıyla büyük bir atılım başlattıklarını duyurdu.
  2. 2 / 3 İBB spor tesisleri için büyük atılım başlattı 2
    Aslan, İstanbullulara daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla baştan sona yenilenen spor kompleksinin açılışında, Avrupa Şampiyonu olan Kadın Voleybol Milli Takımı'nı kutladı. İstanbul'da fırsat eşitliğini önemsediklerini belirten Aslan, Selim Sırrı Tarcan Spor ve Yaşam Merkezi'ni hatırlatarak, “Sporu tabana yaymak, gençlerimizin önünü açmak için dev bir atılım başlattık” dedi. İBB sporcularının 2026 Akdeniz Oyunları'nda elde ettiği 17 madalyayı örnek gösteren Aslan, altyapı ve tesisleşmenin önemini vurguladı. Başkan Vekili, 2019'dan bu yana İstanbul'a 33 yeni spor tesisi kazandırdıklarını ve bu tesislerden yaklaşık 12 milyon kişinin yararlandığını belirtti. Yüzme havuzu sayısını 29'a çıkardıklarını, 580'den fazla amatör spor kulübüne tesislerini açtıklarını ve kulüplere bir milyar liranın üzerinde nakdi destek sağladıklarını aktardı.
  3. 3 / 3 İBB spor tesisleri için büyük atılım başlattı 3
    İBB Fatih Spor Kompleksi'nin eşitlik ve adalet arayışının adresi olduğunu söyleyen Aslan, tesisin 14 ay süren titiz bir çalışmayla adeta sıfırdan inşa edildiğini dile getirdi. Uluslararası standartlara uygun olimpik yüzme havuzu, modern stüdyolar, yenilenen kapalı spor salonu ve engelli bireyler için özel alanlar oluşturulduğunu belirtti. Aslan, ekonomik zorluklar nedeniyle sporun lüks hale geldiği bir dönemde, emeklilere ve 65 yaş üstü vatandaşlara 1 TL'ye spor yapma imkanı sunduklarını, bu imkandan 541 bini aşkın kişinin yararlandığını söyledi. Anne Kart sahipleri ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara da tesislerin 1 TL'ye açıldığını ve bu yıl 230 binden fazla kadının faydalandığını ekledi. Öğrencilere %50 indirimle hizmet verdiklerini ve %40 ve üzeri engelli bireylere, şehit yakınları ve gazilere tesislerin tamamen ücretsiz olduğunu vurgulayarak, “İşte sosyal belediyecilik budur. Sosyal adalet, milletin parasını kuruşu kuruşuna millete hizmet olarak döndürerek olur” diye konuştu.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş