İçişleri Bakanı Çiftçi, Gedik'in naaşının nakledileceğini açıkladı
- 8 / 1
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, merhum İçişleri Bakanı İsmail Namık Gedik’in naaşının Adnan Menderes Anıt Mezarı'nın bulunduğu alana nakledileceğini duyurdu.
- 8 / 2
Bakan Çiftçi, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın vefatlarının 65’inci yıldönümünde düzenlenen anma programında konuştu. Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu. Erdoğan, “27 Mayıs'ın cunta mahkemesi tarafından haksız, hukuksuz şekilde idam edilen Başbakan Adnan Menderes’i rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.
- 8 / 3
Çiftçi, anma programında yaptığı konuşmada, “27 Mayıs 1960 darbesinde milletimizin iradesi gasp edildi. Merhum Gedik, darbenin ilk günlerinde kaybedildi. Onu, 27 Mayıs zulmünün bir mazlumu olarak anıyoruz” dedi. Ayrıca, Menderes ve arkadaşlarının, milletin iradesini temsil ettiğini vurguladı.
- 8 / 4
Bakan Çiftçi, “Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Gedik’in naaşının, Adnan Menderes Anıt Mezarı’nın bulunduğu alana nakledilmesi kararlaştırılmıştır” dedi. Bu kararın, şehitlerin anısına gösterilen bir vefa olarak değerlendirildiğini belirtti.
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8








