3 Fotoğraf

İHA pilotu olmak isteyenlerin sayısı fırladı!

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 2026 başından bu yana İHA pilotu başvurularının yüzde 236 arttığını ve lisanslı pilot sayısının 1.6 milyonu aştığını açıkladı. Yeni İHA'lar da kayıt altına alınıyor.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 3 İHA pilotu olmak isteyenlerin sayısı fırladı! 1
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, insansız hava aracı (İHA) pilotu olmak için başvuranların sayısında dikkat çekici bir artış yaşandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, 2026'nın başından bu yana yapılan başvuruların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 236'lık bir yükseliş gösterdiğini belirtti.
  2. 2 / 3 İHA pilotu olmak isteyenlerin sayısı fırladı! 2
  3. 3 / 3 İHA pilotu olmak isteyenlerin sayısı fırladı! 3
    Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda sivil havacılık alanında gerçekleştirdiği eğitim ve çalışmaların bu artışta önemli bir rol oynadığını vurguladı. 2026'nın başından itibaren tam 54 bin 75 kişinin İHA pilotu olmak için başvurduğunu açıklayan Bakan, bu ilginin geçen yıla kıyasla yüzde 236'lık bir sıçramaya işaret ettiğini söyledi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş