8 Fotoğraf

Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor

Isparta'da elma hasadı başladı. Bu yıl 1 milyon 250 bin ton rekolte bekleniyor. Elmalar, soğuk hava depolarında tazeliklerini koruyacak şekilde saklanıyor.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 1
    Isparta'da yaklaşık iki hafta önce elma hasadı süreci başladı. Daldan dikkatlice toplanan elmalar, soğuk hava depolarında saklanmak üzere istifleniyor.
  2. 2 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 2
    Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu yılki hasat miktarının 1 milyon 250 bin ton civarında olacağını ifade etti. Türkiye'deki elmaların dörtte birinin üretildiği Isparta'da, Eğirdir ve Gelendost ilçelerinde olduğu gibi merkezi köylerde de elma bahçelerinde hasat işlemleri bu ay sonuna dek devam edecek.
  3. 3 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 3
    İşçiler, bahçelerde zedelenmeden topladıkları elmaları büyük kasalara yerleştiriyor. Bu kasalar, özel traktörler yardımıyla soğuk hava deposuna götürülüyor ve forkliftlerle düzenli bir şekilde yerleştiriliyor. Depolar dolduktan sonra, oda sıcaklığı kontrol edilerek kapılar mühürleniyor. Elmalar, tazeliklerini kaybetmeden sekiz ay veya bir yıl boyunca depoda saklanabiliyor. Selçuk, “Günde bir elma, obez olma” diyerek sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı. Elma toplama işinin, hem ülke ekonomisine katkı sağladığını hem de işçilere istihdam yaratma anlamında önemli olduğunu belirtti.
  4. 4 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 4
  5. 5 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 5
  6. 6 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 6
  7. 7 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 7
  8. 8 / 8 Isparta'da elma hasadı başladı, rekolte 1 milyon 250 bin ton bekleniyor 8

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş