İstanbul Havalimanı'nda 'altın' yakalama: 20 milyonluk esrarla İspanyol yolcu tutuklandı
İstanbul Havalimanı'nda valizinde 22.5 kg esrarla yakalanan İspanyol yolcu, 20.3 milyon TL'lik uyuşturucuyla tutuklandı. Gümrük ekipleri operasyonu gerçekleştirdi.
1 / 8İstanbul Havalimanı, bu kez yasa dışı madde kaçakçılığına sahne oldu. Yurt dışından gelen ve İspanya pasaportu taşıyan bir yolcu, valizinde tam 22 kilo 500 gram 'esrar' ile nefesleri kesti. Ele geçirilen bu yüklü miktardaki uyuşturucunun piyasa değerinin dudak uçuklatan rakamı ise yaklaşık 20 milyon 300 bin lirayı buldu. Operasyonun ardından gözaltına alınan şüpheli, adli makamlarca tutuklandı.
2 / 8Olay, geçtiğimiz Salı günü İstanbul Havalimanı'nda yaşandı. Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, rutin risk analizi çalışmaları sırasında şüpheli bir yolcuyu mercek altına aldı. Yurt dışından gelen ve İspanya pasaportu bulunan yolcunun hareketlerinden şüphelenen ekipler, kendisini detaylı arama için Gümrük Muhafaza birimine sevk etti. Bagaj bandında takibe alınan şüpheli, yapılan incelemeler sonucunda suçüstü yakalandı.
3 / 8Şüphelinin valizlerinde yapılan X-Ray taramaları ve fiziki kontrollerde, poşetler halinde gizlenmiş 22 kilo 500 gram 'esrar' maddesi bulundu. Gümrük ekiplerinin titiz çalışmasıyla ortaya çıkarılan bu büyük sevkiyatın yaklaşık 20 milyon 300 bin lira değerinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıs, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası