8 Fotoğraf

İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler

İstanbul Maratonu’nun Halk Koşusu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Dolmabahçe’ye uzandı. Katılımcılar yürüyüşe aileleriyle, arkadaşlarıyla ve örgüleriyle eşlik etti.
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 1
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bu yıl 48’incisi düzenlenen İstanbul Maratonu’nun Halk Koşusu, farklı yaşlardan katılımcıları bir araya getirdi. Maratona toplam 42 bin 301 kişi katıldı.
  2. 2 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 2
    Maratonun son etabı olan Halk Koşusu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinden başlayarak Dolmabahçe’de tamamlandı. Katılımcıların bir bölümü köprüyü koştu, bir bölümü yürüdü. Aileleriyle gelen vatandaşlar Boğaz manzarasında fotoğraf çektirdi.
  3. 3 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 3
    Kuzenleriyle etkinliğe gelen bir genç, koşunun eğlenceli geçtiğini söyledi. İş arkadaşlarıyla katılan başka bir genç de bu tür etkinliklerin önemini dile getirdi. Küçük çocuklarıyla yürüyen bir anne, ilk kez birlikte katıldıklarını ve abisinin çok eğlendiğini belirtti. Etkinliğe katılan baba, “Çok keyifli olacak diye düşündük ki öyle de oluyor zaten. Mutluyuz.” dedi. Atatürk portreli Türk bayrağı taşıyan bir katılımcı, “Gençlerin peşinden gitmek gerekiyor. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Ben de yaşım geçmesine rağmen gençlere katıldım, yürüyorum böyle.” diye konuştu. İzmir’den gelen bir kişi, tekerlekli sandalye dans projesini tanıtmak için İstanbul’da bulunduğunu söyledi. Katılımcı, “Bütün metropol kentlerin arabalara teslim olduğunu düşününce şu an sadece insanın şu manzaranın tadını çıkarması çok keyifli geliyor” ifadelerini kullandı. Eskişehir’den gelen bir grup kadın, köprüde yürürken örgü ördü. Örgü atölyesi ekibi olduklarını belirten kadınlar, “Türk kadınınıhn aynı anda her şeyi başarabileceğini göstermek istedik. Hem köprüde yürüyüşümüzü yaptık, hem örgülerimizi ördük” dedi. Gruptakilerden bazıları bluz, bazıları ise dünyaya gelecek torunları için pantolon ördü.
  4. 4 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 4
  5. 5 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 5
  6. 6 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 6
  7. 7 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 7
  8. 8 / 8 İstanbul Maratonu’ndaki halk koşusunda renkli görüntüler 8

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş