İzmir belediye meclisinde ortalık karıştı: Zamlar ve acı olaylar tartışıldı
İzmir belediye meclisinde taksi ve dolmuşlara zam yapılırken, bir iş cinayeti tartışması tansiyonu yükseltti. AK Parti ve CHP üyeleri arasında yaşanan arbede ve siyasi atışmalar, meclis gündemine damgasını vurdu.
1 / 6İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısı, 2025 yılı faaliyet raporlarının görüşüldüğü sırada tansiyonun yükselmesiyle dikkat çekti. AK Partili ve CHP'li üyeler arasındaki hararetli tartışmalar, kısa sürede tatsız bir arbedeye dönüştü. Bu gergin ortamda, taksi ve dolmuş ücretlerine yapılan zamlar da oy çokluğuyla kabul edildi.
2 / 6Toplantıda alınan karara göre, İzmir merkezde taksi açılış ücreti 34 lira 50 kuruştan 40 liraya, kilometre başına ücret 49 lira 50 kuruştan 54 liraya, indi-bindi ücreti ise 180 liradan 210 liraya yükseltildi. Lüks taksilerde de benzer artışlar yaşanırken, minibüslerde indi-bindi ücreti 30 liradan 40 liraya çıkarıldı. Mesafe bazlı tarifelerde de önemli artışlar gözlemlenirken, tüm bu zamlar oy birliğiyle meclisten geçti. Öte yandan, MHP'nin önergesiyle Buca'daki İnkılap İZBAN durağının adı, oy birliğiyle 'İnkılap Göksu' olarak değiştirildi.
3 / 6Meclis oturumunda en çok yankı uyandıran konu ise, İZSU Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nde hayatını kaybeden atık toplama kamyonu şoförü Sabri Kılınç'ın ölümüyle ilgili yaşananlar oldu. AK Parti Torbalı Meclis Üyesi Gizem Akyüz Duman'ın, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı üstü kapalı eleştiren konuşması tansiyonu daha da tırmandırdı. Duman, "Bir önceki büyükşehir belediye başkanınızdan bahsediyorum. Başta CHP Genel Başkanı olmak üzere tüm CHP'lileri de bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Belediyenin ihmali yüzünden bir iş kazası geçirebilirsiniz, vefat edebilirsiniz. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanı kalkıp da sizin annenize, babanıza 'yalancı' diyebilir." ifadelerini kullandı. Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır'ın müdahalesiyle başlayan tartışma, CHP grubunun masalara vurarak protesto etmesi ve Cumhur İttifakı grubunun alkışla karşılık vermesiyle büyüdü. Belediye Başkanı Cemil Tugay, olayın hem idari hem de adli soruşturma altında olduğunu belirterek, hayatını kaybeden işçinin ailesinin üzüntüsünü paylaştıklarını ve hassas olduklarını vurguladı. AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız ise, mecliste belediye yönetiminin iddialarına karşılık olarak, "Biz İzmir'i konuşmaya hazırız. Ancak İzmir'i konuşmaktan kaçan bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız." diyerek Tugay'ı sert bir dille eleştirdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası