3 Fotoğraf

İzmir'de SGK binası üniversiteye devredildi: Sendikalar ayağa kalktı, iptal istiyorlar!

İzmir'de sendikalar, SGK'ya ait Dokuz Eylül SGM binasının üniversiteye devredilmesine tepki göstererek kararın iptalini istedi. Sendikacılar, sürecin şeffaf olmadığını ve kamu zararı oluşturduğunu belirtti.
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 3 İzmir'de SGK binası üniversiteye devredildi: Sendikalar ayağa kalktı, iptal istiyorlar! 1
    İzmir'de sendikalar, Dokuz Eylül Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) binasının İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne tahsis edilmesine sert tepki gösterdi. BES, Büro İş ve SGK-SEN gibi sendikaların üye ve yöneticileri, bu kararın iptal edilmesi gerektiğini belirterek basın açıklaması yaptı.
  2. 2 / 3 İzmir'de SGK binası üniversiteye devredildi: Sendikalar ayağa kalktı, iptal istiyorlar! 2
    Büro Emekçileri Sendikası (BES), Büro İş Sendikası ve SGK-SEN temsilcileri, mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait olan ve Konak bölgesinde hizmet veren Dokuz Eylül SGM binasının, İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne tahsis edilmesine karşı öfkeli. Sendikacılar, SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde toplandı. Açıklamayı yapan BES Şube Yöneticisi Erdal Özçelik, binanın SGK'nın en yeni, sağlam ve modern hizmet binalarından biri olduğunu vurgulayarak, bu devrin 'kiralama' adı altında şeffaf olmayan bir süreçle yapıldığını ve SGK'nın tasfiye edilmeye çalışıldığını iddia etti.
  3. 3 / 3 İzmir'de SGK binası üniversiteye devredildi: Sendikalar ayağa kalktı, iptal istiyorlar! 3
    Özçelik, SGK Yönetim Kurulu'nun daha birkaç hafta önce bu tahsis konusunu olumsuz değerlendirdiğini ancak sonrasında olağanüstü bir hızla jet hızıyla onaylandığını dile getirdi. Sendikacılar, SGK Yönetim Kurulu'nun personel hakları ve çalışma koşulları konusunda kapıları kapatırken, kurumun en değerli binasını devretme konusunda sergilediği bu bürokratik hızın açık bir çifte standart olduğunu savundu. Özellikle İzmir gibi deprem riski yüksek bir kentte, SGK'nın güçlendirme bekleyen riskli binaları varken, en sağlam ve güvenli binanın elden alınmasının iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına aykırı olduğunu belirttiler. Ayrıca, binanın öğrencilere derslik yapılmak yerine Rektörlük ve idari birimlerce kullanılacak olmasının da kamu yararına aykırı olduğunu eklediler.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş