1 / 8İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün 11 yaşındaki judocuları, Bosna Hersek'te düzenlenen Judo Süper Minikler Balkan Şampiyonası'ndan bir gümüş ve iki bronz madalya ile döndü.
2 / 8Saraybosna'daki şampiyonaya 11 ülkeden 336 sporcu katıldı. İzmirli Elif Aydın 32 kiloda gümüş madalya kazanırken, Poyraz Yetginoğlu 42 kiloda ve Şura Özer 25 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcular, ilk yurt dışı deneyimlerini ve olimpiyat hedeflerini paylaştı.
3 / 8Antrenör Ömer Savcı, sporcuların yaşlarının küçük olmasına rağmen büyük hayalleri olduğunu belirtti. Savcı, “Bu çocuklarımız önce İzmir’de yarıştı ve Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Balkan şampiyonasında ülkemizi temsil ettiler. Bosna Hersek’te yapılan turnuvada sporcularımız bir gümüş iki bronz madalya alarak bizleri, ailelerini gururlandırdılar. Sporcularımızın yaşları küçük fakat hayalleri çok büyük” dedi.
4 / 8Savcı, kulüp çatısı altındaki 250’ye yakın sporcuyla ana hedeflerinin 2036 ve 2040 olimpiyatlarında ülkeyi temsil etmek olduğunu söyledi. Başkan Cemil Tugay'ın spora verdiği desteğin önemine değinen Savcı, “Başkanımız Sayın Cemil Tugay’ın verdiği destekle küçük, büyük, genç, yaşlı herkes spor yapabiliyor” diye konuştu.
5 / 8Elif Aydın, sekiz yıldır judo yaptığını ve hedefinin hep birinci olmak olduğunu belirtti. Poyraz Yetginoğlu ise ilk yurt dışı deneyiminin heyecanlı geçtiğini ve olimpiyatlara katılma hayali kurduğunu ifade etti. Şura Özer de Türkiye'yi temsil ederek madalya kazanmaktan mutlu olduğunu ve ileride olimpiyatlara gitmek istediğini söyledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası