Kadın cinayeti sonrası Kayseri'de protesto eylemi düzenlendi
Kayseri'de Selin Gökhan'ın cinayeti sonrası kadın hakları savunucuları, Cumhuriyet Meydanı'nda protesto eylemi düzenleyerek, kadın cinayetlerine dur demek için toplandı.
1 / 5Kayseri'nin Talas ilçesinde, Nurettin Can Şahin'in, Selin Gökhan'ı bıçaklayarak 5’inci kattan atarak öldürmesinin ardından kadın hakları savunucuları protesto eylemi gerçekleştirdi.
2 / 5Olay, Mevlana Mahallesi'nde bulunan bir otelde meydana geldi. Burada, Nurettin Can Şahin ile Selin Gökhan arasında henüz bilinmeyen bir sebepten tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şahin, Gökhan'ı bıçaklayarak pencereden dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Gökhan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Şahin, tutuklandı.
3 / 5Kadın Platformu üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak bu şiddet eylemini protesto etti. Platform adına yapılan açıklamada, Eyza Türker, “Bir kadının yaşam hakkını elinden almanın bahanesi olamaz” dedi. Türker, kadın cinayetlerine karşı cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kadınların yaşam hakkını korumak için kamu kurumlarına çağrıda bulundu. “Bir sonraki kadının öldürülmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası