4 Fotoğraf

Kağıthane'de pehlivanlar er meydanında kozlarını paylaştı: Geleneksel güreş şöleni

Kağıthane'de düzenlenen 32. Geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları'na 22 başpehlivan ve 600 güreşçi katıldı. Etkinlik, ata sporunu yaşatma amacı taşıdı ve protokol üyeleri de ilgi gösterdi.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 4 Kağıthane'de pehlivanlar er meydanında kozlarını paylaştı: Geleneksel güreş şöleni 1
    İstanbul'un Kağıthane ilçesi, Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel 32. Yağlı Güreş Müsabakaları'na ev sahipliği yaptı. Hasbahçe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen bu köklü organizasyonda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen seçkin başpehlivanlar, yağlı güreşin en zorlu mücadelelerine imza attı.
  2. 2 / 4 Kağıthane'de pehlivanlar er meydanında kozlarını paylaştı: Geleneksel güreş şöleni 2
    Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Kağıthane Kaymakamı Yüksel Kara ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin gibi önemli isimler de katıldı. Bu yılki organizasyonda toplam 22 başpehlivan, kıyasıya bir mücadele sergiledi. Türk bayrakları eşliğinde protokolü selamlayan pehlivanlar, sporun ve geleneklerin bir araya geldiği bu anlamlı günde hatıra fotoğrafı çektirdi.
  3. 3 / 4 Kağıthane'de pehlivanlar er meydanında kozlarını paylaştı: Geleneksel güreş şöleni 3
    Sadece başpehlivanlarla sınırlı kalmayan etkinlik, yaklaşık 600 güreşçinin katılımıyla şenlik havasında geçti. Küçük, orta, başaltı ve başpehlivan kategorilerinde düzenlenen müsabakalar, farklı yaş gruplarından sporcuların yeteneklerini sergilemesine olanak tanıdı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, yağlı güreşin Türk kültüründeki yeri ve önemine vurgu yaparak, bu tür organizasyonların genç sporcuların gelişimine sağladığı katkıya dikkat çekti. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin önemli başpehlivanlarını Kağıthane’de ağırlıyoruz. Ata sporumuz yağlı güreşi yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm sporseverlere teşekkür ediyoruz" diyerek etkinliğin amacını özetledi. Geçtiğimiz yılın başpehlivanı Mustafa Taş'ın da mücadele ettiği bu geleneksel şölende, ata sporu bir kez daha başarıyla yaşatıldı.
  4. 4 / 4 Kağıthane'de pehlivanlar er meydanında kozlarını paylaştı: Geleneksel güreş şöleni 4

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş