4 Fotoğraf

Karlıova'da deprem konutları sahiplerini buldu: 230 aile yeni yuvalarına kavuşuyor

Bingöl Karlıova'da 2020 depremi sonrası TOKİ tarafından inşa edilen 230 konut için hak sahipleri kurayla belirlendi. Vali Çelik, risk azaltmanın önemini vurgularken, Türkiye'nin afet müdahale kapasitesine dikkat çekti.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 4 Karlıova'da deprem konutları sahiplerini buldu: 230 aile yeni yuvalarına kavuşuyor 1
    Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, 6 yıl önce yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından inşa edilen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 230 konut için hak sahipleri, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi. Karlıova Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen törene Vali Cahit Çelik, Karlıova Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Vali Yardımcısı Yasin Şahin, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, AFAD İl Müdürü Atilla Uzun ve hak sahipleri katıldı.
  2. 2 / 4 Karlıova'da deprem konutları sahiplerini buldu: 230 aile yeni yuvalarına kavuşuyor 2
  3. 3 / 4 Karlıova'da deprem konutları sahiplerini buldu: 230 aile yeni yuvalarına kavuşuyor 3
    Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Vali Cahit Çelik, Karlıova'nın Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesişim noktasında yer aldığını hatırlatarak, bu coğrafi konumun deprem riskini artırdığını belirtti. Vali Çelik, deprem öncesinde alınacak önlemlerin, yani 'risk azaltma'nın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sağlam konutlar ve binaların yanı sıra halkın afetlere karşı bilinçli olmasının en önemli unsurlar olduğunu dile getirdi. 2020'deki depremin yanı sıra 1971'deki büyük depreme de değinen Çelik, deprem anında ve sonrasında yapılacakların yanı sıra en kritik adımın deprem öncesi hazırlıklar olduğunu söyledi.
  4. 4 / 4 Karlıova'da deprem konutları sahiplerini buldu: 230 aile yeni yuvalarına kavuşuyor 4

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş