1 / 8Kayseri'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda 'Empati İstasyonu' kuruldu. Bu etkinlik, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirildi ve vatandaşların engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimlemesi amaçlandı.
2 / 8Etkinliğe katılan AFAD İl Müdürü Rifat Genç, engellilerin doğal süreçlerinde hissettiklerini anlamak amacıyla bu istasyonu oluşturduklarını belirtti. Genç, “Vatandaşlar, toplamda 7 istasyonda farklı engel türlerini deneyimleyerek engellilerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlayacaklar” dedi. Ayrıca, bu tür etkinliklerin toplumda engellilik bilincini artıracağına inandıklarını ifade etti.
3 / 8Empati İstasyonu proje koordinatörü Fadime Suci, bu projeyi anlama kültürünü yaymak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. 7 ayrı istasyonda farklı öğrenme güçlükleri tanıtıldı. Suci, “Bu istasyonlarda birkaç dakikalığına da olsa engel durumlarını deneyimleyen insanlar, bu zorlukları daha iyi anlayacak” dedi. Katılımcılardan olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı. Etkinlikte görevli öğretmen Asiye Sümeyye Ural ise, hareket sınırlılığı istasyonunda koltuk değnekleri ile yürümek zorunda kalmanın kendisi üzerindeki etkilerini anlattı. Ural, “Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları hissedebilmek için empati kurmalıyız. Onların hayatını kolaylaştırmalıyız” diyerek önemli bir mesaj verdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası