8 Fotoğraf

Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi

Kayseri'de bir aksolotl balığı, akvaryumda yuttuğu taşlar nedeniyle ameliyat edildi ve sağlığına kavuştu. Veterinerler, bu tür vakaların nadir olduğunu vurguladı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 1
    Kayseri'de, akvaryumda taşları yutan aksolotl balığı, anestezi altında gerçekleştirilen bir operasyonla hayata döndürüldü.
  2. 2 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 2
  3. 3 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 3
    Veteriner hekim Esma Erer, bu nadir görülen vakaya ilişkin yaptığı açıklamada, aksolotl balığının sindirim sistemi problemiyle getirildiğini belirtti. Röntgen ve muayenelerde balığın midesinde yaklaşık 1 santimetre boyutunda 3 taş tespit edildi. Erer, Türkiye'de bu tür vakalarla sık karşılaşmadıklarını ve genellikle operasyonla çözüm bulduklarını ifade etti.
  4. 4 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 4
  5. 5 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 5
    Balık, anestezi altında ameliyata alındı ve midesindeki taşlar başarıyla çıkarıldı. Ameliyat sonrasında balık, sağlığına kavuşarak sahibine teslim edildi. Erer, aksolotların Meksika kökenli olduğunu ve Türkiye'de çok fazla yetiştirilmediğini vurguladı. Bu tür balıkların yabancı cisimleri yutma eğiliminde olduğunu belirten Erer, akvaryum ortamında bu tür vakaların yaşanabileceğini söyledi.
  6. 6 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 6
  7. 7 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 7
    Erer, aksolotların kendi hücre ve dokularını yenileyebilme yeteneğine sahip olduğunu ifade etti. Yurt dışında bu özellikleri nedeniyle yapılan çalışmalara dikkat çekerken, Türkiye'de henüz yeterli araştırmaların yapılmadığını ancak gelecekte bu alanda gelişmeler olacağını düşündüğünü belirtti.
  8. 8 / 8 Kayseri'de taş yutan balık ameliyat edildi 8

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş