kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı beyaz kağıtlarla örtüldü: chp'de kurultay kararına öfke
CHP'nin kurultay davasında 'mutlak butlan' kararı sonrası partililer İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı beyaz kağıtlarla kapatılarak karara tepki gösterildi.
1 / 4CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na dair Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin aldığı 'mutlak butlan' kararının yankıları sürüyor. Bu kararın ardından partililer, Sarıyer'deki İstanbul İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelerek duruma tepki gösterdi.
2 / 4Akşam saatlerinde başlayan toplanma, partinin sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarla şekillendi. Tepkisini dile getiren partililer, il binasında yer alan ve eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olan bir fotoğrafı beyaz kağıtlarla örterek sembolik bir protesto gerçekleştirdi. Bu eylem, kararın parti tabanında yarattığı derin rahatsızlığın ve öfkenin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
3 / 4'Mutlak butlan' kararı, CHP'nin kurultay sürecini ve parti içi dengeleri önemli ölçüde etkileme potansiyeli taşıyor. Partililerin bu şekilde sokağa inerek ve görsel bir tepki ortaya koyarak karara karşı duruş sergilemesi, parti içindeki gerilimin ne denli yüksek olduğunu gözler önüne seriyor. Bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde parti üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası